Mérföldkőhöz érkezett az ingatlan értékbecslés

A túlárazás miatt eladhatatlan lakások, házak ideje lejárt/ Ez valami új, ez valami más. Kezdhetném ilyen semmitmondó, szlogenszerű frázisokkal, de csak üres marketingfogásként hatna.

Mérföldkőhöz érkezett az ingatlan értékbecslés

Miért éri meg ingatlan értékbecslést készíttetni és miért van rá Neked is szükséged? Tarts velem, és megtudod!

Az a fránya matek – „Nem akarom elkótyavetyélni”
A legnagyobb baklövés, amit valaki elkövethet, az a hasraütésszerű árazás. Az alulárazás problémáját mindenki ismeri. Lehet, hogy az ingatlan hamar elkel, de milliók folynak ki az eladó zsebéből. Erről nekem is van személyes tapasztalatom. Egy XVI. kerületi családi házhoz a megbízóm több értékbecslő segítségét vette igénybe, volt, aki durván alálőtte az árat.

És akkor itt van az idei év jellemző trendje, a brutális túlárazás. Ez első blikkre egy laikus számára nem hangzik valós problémának.

Pedig nagyon is az!

Nálunk, magyarországon igénybe lehet venni a babaváró hitel és csok hitelt. Ezeket a támogatásokat a beruházók és az eladók bekalkulálják és magasabbra árazzák ez eladó ingatlant, mert "úgyis kifizetik".

2024-re azonban megemelkedett mindennek az ára, illetve az árverezések miatt pedig sokkal több az eladó ingatlan. Ezért jóval kevesebb lesz az érdeklődő és több a választási lehetőség a vásárlónak.

Dióhéjban, ezért nélkülözhetetlen a reális értékbecslés, már az ingatlan értékesítésének kezdetén.

JÓ, HA TUDOD:

a túlárazás emlegetésével nem az a célom, hogy a béka feneke alá lenyomjam az árat. Sokkal inkább az a stratégia, hogy egy olyan optimális árat határozzak meg, amivel 1-2 hónap alatt a lehető legmagasabb összegért talál gazdára az ingatlan.